passos a seguir

Més notícies

Sostenibilitat i eficiència energètica als xalets: Construint el futur

En els últims anys, la sostenibilitat i l'eficiència energètica han emergit com a factors clau en el disseny i la construcció de xalets residencials. Amb la creixent preocupació per l'impacte ambiental i els costos energètics, els propietaris de xalets estan buscant...

Noves tendències en Xalets Unifamiliars i els materials més utilitzats

Els xalets unifamiliars continuen sent una opció popular per a aquells que busquen un estil de vida residencial exclusiu i espaiós. Amb el pas del temps, les noves tendències en arquitectura i disseny estan transformant aquests xalets, oferint opcions modernes i...

Construint ciutats del futur: els nous dissenys urbanístics per a ciutats més sostenibles

Enfrontats amb reptes com el canvi climàtic, la contaminació i l'esgotament dels recursos naturals, les ciutats de tot el món estan abordant la necessitat de canviar la seva forma de creixement i desenvolupament. Cada vegada més, els dissenyadors urbans estan abraçant...

Passos a seguir si estàs pensant en fer-te una casa o reformar-la

Jun 11, 2024 | Novetats

El disseny arquitectònic és un procés complex que implica diverses etapes al llarg del procés per convertir una idea inicial en un projecte real. Si estàs pensant a començar un projecte arquitectònic, sigui obra nova o una reforma, entendre aquests passos et pot ajudar a tenir una visió clara del camí a seguir.

 

Briefing i recollida de dades

El primer pas és el briefing, on el client es reuneix amb nosaltres per traslladar-nos la seva idea i marcar els objectius inicials del projecte. Aquí es on defineixen les seves necessitats, el pressupost i el calendari. També es recopila informació sobre el lloc on estarà la obra, incloent-hi les condicions del terreny, el clima, i les normatives municipals.

 

Investigació i anàlisi

A partir de la primera idea, fem un primer estudi detallat de les normatives d’aplicació de la zona, compliment de paràmetres urbanístics i analitzem l’entorn on s’haurà d’implantar la construcció.

 

Esbossos i dissenys

Tota la informació recollida la fusionem amb les idees inicials del projecte i comencem a crear els primers esbossos que mostren les línies generals del projecte. Es va desenvolupant i  fem el disseny en planta, alçats i seccions de l’edifici. Finalment, es desenvolupa l’avantprojecte on es detallen ja els materials, les mides exactes i els acabats de l’edifici.

 

Projecte Basic i Executiu.

En la següent  fase s’elabora el projecte basic i executiu, es preparen els plànols de projecte i els documents necessaris per a la construcció. Això inclou especificacions tècniques, plànols detallats i altres documents com els amidaments que els contractistes necessiten per fer pressupostos i finalment l’obra.

 

Llicencies i permisos

Abans de començar la construcció, és necessari obtenir la llicencia i permisos d’obra de les entitats municipals. Ens encarreguem de gestionar en nom del client tota la documentació per l’obtenció d’aquest.

 

Construcció

Una vegada atorgada la llicencia d’obres, començarem la fase de construcció. Durant aquesta etapa, es supervisa tot el procés constructiu per que compleixi amb el projecte i les qualitats fixades, així com es segueix el calendari d’execució previst per la finalització de la mateixa.

 

Final d’obra i entrega

Un cop completada la construcció, realitzem una revisió final per assegurar-se que tot s’hagi realitzat segons el previst en projecte i durant la fase d’execució de l’obra per que aquesta pugui ser entregada al propietari i la pugui començar a gaudir.

A DTA Arquitectura trobaràs un equip de professionals que t’acompanyaran en tot moment per que facis realitat la teva idea.

 

Ir al contenido